Hoppa till sidans innehåll

Tävling - vad behöver jag veta


Inför tävling

Tävlingarna är i huvudsak av två typer:

Stjärntävling: En stjärntävling är den typ av tävling som de allra flesta åkare börjar med. Den vänder sig till Stjärnklasser och B-åkare. Resultatet redovisas i forma av stjärnprotokoll och kommentarer som sammanställs i ett utvärderingsprotokoll. Prisutdelningar sker till åkare med testnivå 1 och uppåt

 Tävlingsregler SKF

Klubbtävling eller A-tävling: Klubbtävlingen är en tävlingsform för de lite mer erfarna åkarna och vänder sig till A- och B-åkare. Åkaren får poäng på alla delar i sitt framförande. Alla åkare rangordnas. 

Åldersindelning

Miniorer Alla födda senare än 2007-07-01 (ej fyllt 11 år 1 juli)
Ungdom 13 Född senare än 2005-07-01 (ej fyllt 13 år 1 juli)
Ungdom 15 Född senare än 2003-07-01 (ej fyllt 15 år 1 juli)
Junior Född senare än 1999-07-01 (ej fyllt 19 år 1 juli)
Senior 19 år och uppåt

Varje deltagare får betala anmälningsavgift; 325 kr för åkare i Stjärntävling, 425 för åkare i klubbtävling med ett program. Avgiften betalas in på föreningens bankgiro: 896-9636 som i sin tur gör en anmälan och inbetalning för alla åkare från klubben som ska vara med på tävlingen.

Avanmälan är möjlig fram till dess anmälningstiden går ut (19 dagar innan tävlingen). Därefter gäller: vid avanmälan innan lottning får man tillbaka halva anmälningsavgiften och efter lottning sker ingen återbetalning.

Anmälan till tävlingar görs till This is a mailto link samt att du meddelar din tränare.

Åtta dagar före tävlingsstart ska deltagarförteckning och preliminärt tidschema finnas hemsidan (hos arrangerande klubb). Det är viktigt att varje åkare (eller förälder) stämmer av så att åkaren finns med i deltagarlistan.
Det går inte att stoppa in eventuellt missad åkare när lottningen är gjord!

Lottning av deltagare sker tidigast kl. 17.00 två dagar innan tävling, och ska senat publiceras kl.10.00 dagen före tävling. Därför vet man inte riktigt vilken tid man ska tävla förrän då.

Tävlingsdagen

Det är viktigt att vara på plats 1,5 h före starttid, undantag är första starttiden på morgonen då der räcker med 1h före starttid. På de tävlingar vi erbjuder/informerar om har vi alltid tränare med som hjälper åkarna. Föräldrarna får då låta åkaren och tränaren sköta uppladdningen. Vid behov får naturligtvis föräldern vara med och stötta.

Att ta med till en tävling: 
Skridskor + skydd
2 musikcd (lämna en i skivinlämningen, och en som reserv till tränaren)Tävlingsdräkt Strumpbyxor/tights
Vantar
Överdragsjacka 
Hopprep
Något att äta

Naturligtvis kan man ha många frågor och funderingar, inte minst inför den första tävlingen. Tveka inte att fråga tränare och/eller mer erfarna åkare och föräldrar.

Uppdaterad: 11 FEB 2019 21:47 Skribent: Mariann Syvertsson
E-post: This is a mailto link

SPONSORER

 

Statt

Postadress:
Färjestads BK - Konståkning
Maria Jansson, Sidvallsgatan 10
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0709174725
E-post: This is a mailto link